Вътрешен часовник

Тия измишльотини, дето си ги носим по джобовете като телефони и като украси по ръцете, които гордо тиктакат в домовете ни, са напълно ненужни! Я обяснете на дете, че старото 6.30, сега обаче 7.30 е моментът, когато ние си лягаме. Няма такъв вариант! Купонът горе продължава точно до 8.30, когато от само себе си приключва...

От къде идва тази измислица лятно време, която от няколко дена не просто ни обърква вечерите, но сутрин почти ме докарва до рев, когато звънне алармата? Wikipedia казва, че това е немска идея, за да се намали консумацията на електричество след втората световна война. Изреждат се и множеството негативни последствия за нашето здраве, психика и икономиката, а пестенето на енергия може да е с обратен знак. 2013 е имало и петиция за премахването, но не намирам по-нови неща в Европа, виж американците ритат и протестират здраво.

Ако някой знае къде да се подписваме, за да се премахне, моля не забравяйте да ме поканите, колкото по-скоро го премахнат, толкова по-добре!


Коментари

  1. На мен ми харесва обратното сменяне, когато печелим 1 час :)

    Ама кой си ляга в 7 и 30?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние... особено зимно време - когато е по-тъмно :). Научно изследване потвърждава позитивните ефекти за деца и РОДИТЕЛИ!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Коментари, идеи, желания - споделете тук!

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец