Краят на лятото

Много хора недоволстват от лятото в Холандия - студено, вали, духа. На мен обаче много ми харесват безкрайните дни - от 5 сутринта до след 11 вечерта е светло. 

Но както знаете, след 21 юни дните започват да намаляват. Първо не се усеща, но вече не мога да го отричам. Сутрин, като звънне часовникът, е тъмно - в стаята. Вечер, прибирайки се от спорт, трябва да си пускам светлината на колелото - това преди 10 часа. Започвам инстинктивно да си слагам джапанките, като се разхождам вкъщи. Сутрин на път за работа ми е студено с моите летни дрехи. 

Идва есента. Първата есен в новата ни къща. Първата есен и зима, когато ще имам двама пътника за колелото. Първата есен, когато ще имам още повече неща - и както обикновено по-малко енергия - в така или иначе много точно отмереното време. 

Но от сега се радвам на момента, някъде през март, когато денят видимо ще се увеличи, и ще знам, че лятото отново ще ни срещне скоро.
Как ще накараме Ноеми да носи обувки и чорапи?
Виждате ли едно колело с две столчета на заден план? Това е нашето, а Данаил си умира от кеф на предната седалка. Как ще се опаковаме през зимата и дали има вериги за сняг?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец