Епична борба

Всяка вечер вкъщи се развихря страхотна битка, война на титаните. Атакува една 85-сантиметрова къдрокоска, от другата страна двама възрастни се опитват да удържат фронта и по ненасилствен начин да приспят халата.

Действието се повтаря ежедневно. Данаил - четвъртото му зъбче проби днес - го къпем, обличаме, нахранваме с мляко и полагаме. Като цяло заспива бързо, стига да му дадем малко време да се успокои, въпреки че последните дни и той се включва в купона.

Ноеми е много сговорчива за къпане, обличане, гушкане, четене. Но в момента, в който напуснеш стаята, изкача от леглото и примерно виси в коридора до оградката на стълбите. Или ровичка из стаята. Няма аргумент, който да я задържи в леглото. Пробвах 'мама ще се разсърди'. Отговорът й беше - не забравяйте големите невинни очи: 'о! Мама сърди... Татко сърди... Баба сърди... Дядо сърди...' тук вече откровено си се хилех и аргументът ми бе разбит на пук и прах. 

След час гоненица и полемики горе настана тишина. Утре пак ще търсим начини да я стимулираме да избере да си легне и да заспи. Без да й затваряме креватчето. Без да нарушаваме съня на Данаил много. Без да ги разделяме. най-важното без двамата възрастни съвсем да изгубят свободните си минутки. Днес сме 20 минути напред, ако успеем стандартно да върнем още 15-20, ще сме истинските победители в епичната сага. Дали?

Ако някой има златни съвети и магическо решение, моля да се обади!

Коментари

  1. А не може ли да я оставите да си играе кротко, докато й се доспи? Или такъв филм като кротка игра няма :)

    Засега не съм приспивала насила, даже не знам как става. Помня, че едно време никой не можеше да ме накара да заспя, когато не ми се спи. Беше такъв кошмар (особено в детската градина следобед), че не ми се иска да го причинявам на някой :D

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, Плами, не знам. Принципно й се спи, дори си казва, че и изморена и ляга на леглото. И е спокойна до момента, когато станеш да си ходиш - тогава като отпусне един глас, ще решиш, ще я мъчиш. А аз нямам нерви да стоя до нея и да я чакам да заспи... Но се зачетох и изглежда, че е нормално - и това е фаза и ще мине...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментари, идеи, желания - споделете тук!

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец