В кухнята за вкусно и здравословно

Наскоро тукашната организация за здравословно хранене публикува нова препоръка. Вкарваш си пола и възрастта и ти изплюва какво и по колко трябва да ядеш (за съжаление се предлага само на холандски). По този случай се започнаха да се цитират изследвания как децата не ядат достатъчно предимно зеленчуци - за тригодишно това са между 50 и 100 г на ден, за 7-годишно между 100 и 150, за 10-годишно 150 - 200, а 15-годишните (и възрастните) се нуждаят от 250 г на ден.

По този случай се натъкнах на рецепти със скрити зеленчуци, като например палачинките с моркови. Първият опит не беше особено успешен, но днес втория път палачинките бяха посрещнати с нескрит ентусиазъм от малки и големи.

Необходими продукти:

    Необходими продукти
  • като за стандартни палачинки: 500 мл прясно мляко, 3 яйца, 300 г брашно
  • настъргани моркови. Колкото по-финно ги настържете, толкова по не се усещат. За количеството - не се увличайте. Първия път като се замисля трябва да са били над половин кг и настъргани на едро. Този път имах 6-7
    Първи неуспешен опит


    изостанали малки тънки морковчета - може би 200 г.
  • още малко прясно мляко, тъй като морковите допълнително сгъстяват и палачинките стават много дебели. Добавяйте по малко, докато стане с желаната консистенция.
Палачинките се пържат и гарнират както обикновено. За тези, които искат да са сигурни,
че чадата си изяждат порцията зеленчуци наведнъж, препоръчвам бебешката плънка.

Днешният вкусен обяд.Коментари

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец