В кухнята за вкусно и здравословно
Наскоро тукашната организация за здравословно хранене публикува нова препоръка. Вкарваш си пола и възрастта и ти изплюва какво и по колко трябва да ядеш (за съжаление се предлага само на холандски). По този случай се започнаха да се цитират изследвания как децата не ядат достатъчно предимно зеленчуци - за тригодишно това са между 50 и 100 г на ден, за 7-годишно между 100 и 150, за 10-годишно 150 - 200, а 15-годишните (и възрастните) се нуждаят от 250 г на ден.
По този случай се натъкнах на рецепти със скрити зеленчуци, като например палачинките с моркови. Първият опит не беше особено успешен, но днес втория път палачинките бяха посрещнати с нескрит ентусиазъм от малки и големи.
Необходими продукти:
че чадата си изяждат порцията зеленчуци наведнъж, препоръчвам бебешката плънка.
По този случай се натъкнах на рецепти със скрити зеленчуци, като например палачинките с моркови. Първият опит не беше особено успешен, но днес втория път палачинките бяха посрещнати с нескрит ентусиазъм от малки и големи.
Необходими продукти:
- като за стандартни палачинки: 500 мл прясно мляко, 3 яйца, 300 г брашно
- настъргани моркови. Колкото по-финно ги настържете, толкова по не се усещат. За количеството - не се увличайте. Първия път като се замисля трябва да са били над половин кг и настъргани на едро. Този път имах 6-7
Първи неуспешен опит
изостанали малки тънки морковчета - може би 200 г. - още малко прясно мляко, тъй като морковите допълнително сгъстяват и палачинките стават много дебели. Добавяйте по малко, докато стане с желаната консистенция.
Необходими продукти |
че чадата си изяждат порцията зеленчуци наведнъж, препоръчвам бебешката плънка.
Днешният вкусен обяд. |
Коментари
Публикуване на коментар
Коментари, идеи, желания - споделете тук!