Две преимущества на две

Две деца. Лудница! Но пък идва и момент, когато те започват да се забавляват сами. В критичните моменти на деня.

Ситуация 1:
5:00 ам
Дете 1 проплаква. Таткото отива и го успокоява.
5:30 ам
Дете 2 се промъква на пръсти между нас на спалнята. Против принципите ми, но по това врема на деня принципите нямат значение.
6:00 ам
Дете 1 се обажда пак. Дълбока въздишка и обръщане на другата страна с надеждата след минута да замлъкне. Дете 2 се изправя вертикално в кревата и възкликва: "Дете 2 плаче!". Тропа-тропа обратно. Спокойствие. Обръщам се обратно и продължавам да спя.
6.30 ам 
Алармата обявава началото на деня. Намирам ги в бебешкото креватче, със светната лампа, обградени с книги, смеейки се.

Ситуация 2:
Мама сама вкъщи, еднолична вечерна процедура. Започваме рано, защото нивото на умора е високо. Напоследък татко и магичният елемент, който се прибира точно за завършека на деня на децата.  
7.30 рм 
Всички деца са с измити зъби, изкъпани, облечени и завити. Каквото има за четене е прочетено. Петото пишкане е факт. Слизам долу и ги оставям да "спят".
8:00 рм
Намирам дете 2 в кабинета на татко да брои парите за игра. Сериозна работа. Обещавам й да се върна след малко, за да я завия. Илюзията ми, че дете 1 спи, е разбита на пух и прах, като надниквам в стаята му. Слизам долу.
8:35 рм
Вече решавам, че им е достатъчно купон. Качвам се горе и ги намирам събрани около бебешкото креватче, с парите за игра, разпиляни на пода, сред всичките книги, които очевидно са изчели (пак). Събирам книги, пари, гушвам, завивам всички наред и слизам долу.
ТИШИНА
Продължавам си с моите занимания! Оцелях самостоятелната вечер.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец