Аграрно

Да е живо и здраво обърканото време, което докарва 10 гладуса през януари. По този случай се завъртяхме на двора и си пообщувахме със земята.

За Коледа си бяхме взели елхичка в саксия, с идеята да я засадил на двора след празниците, а догодина да я извадим пак (замисляли ли сте се колко дръвчета са гледани с години, за да бъдат отсечени и месец по-късно изхвърлени и забравени, след като са ни порадвали малко?) Да видим дали ще ми излезнат сметките. Откриха се и луковици за нарциси, наобиколили елхичката, ще ги чакаме и тях.

Отдавна ми беше мечта да си на направя инсталация за компостиране и тя е на път да се сбъдне.  Забихме коловете и сложих първите слоеве. Имаме и мрежата, ама се стъмни, затова ще трябва да почака до другата събота.




Ще си речете какви са тези странни идеи, да се ровиш в земята. Да, но земята ражда храна. Помните ли моята градинка? С морковите и репичките? Днес се завъртях там и гледам косата на моркова. Реших да я изчистя - скубя го, а отдолу сериозен морков! Бяха невероятно сладки.


П.С. Намерихме си и градинска къщичка - да се достъп ви и да проходим, да видите вие игра!

Коментари

  1. Бре, сериозни моркови! Браво!

    А къщичката си е мечта за всяко дете (малко и пораснало) :D

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментари, идеи, желания - споделете тук!

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец