Сурва, сурва година...

Да ни е честита новата 2015 година! Да е здрава и успешна, изпълена с любов, красота и надежда! Сетих се и за тази песен, така че тематично ви поздравявам.

Това е класически момент да погледнеш назад и напред. Какво ни донесе 2014? Какво очаквам от 2015?

Ами първото, за което се сещам, сега мърка в кенгурото на гърдите ми. Преди 365 дни го нямахме конкретно като цел, по-скоро като мъглива идея за в светлото бъдеще, но ето че чудото се случи почти с изричането на желанието. Осъзнавам, че в това отношение сме по-благословени от други двойки, и съм много благодарна за това. Надявам се 2015 да бъде изпълнена с чудеса за тези, които ги чакат.

Другото чудо беше свързано с проговарянето, прохождането и проявата като човече на първородната принцеса. Очаквайки братчето й, осъзнах, че ние като родители сме се справили доста добре: дали сме й стабилност и предсказуемост - децата обожават рутината и скуката, на което тя отговаря със стабилен режим: заспива към 7.30 - 8 и ни буди чак в 6. Това ни дава време за нас и същевременно възможност за добра почивка в родителски дефиниции (не общочовешки). Ще успеем ли да повторим този успех и в 2015, синхронизирайки двамата?

В професионално отношение 2014 беше година на жетва и нови творения. Видях плодовете на усилията си предните години в отношенията с партньорите ни и поведох създаването на нов формат за обмен с нашите партньори. Както се препоръчва, откажи се, когато си на върха - и ето че избрах да не пътувам, за да мога да се насладя на развитието на децата си. Не, няма да си остана вкъщи - би ми било доста трудно - но просто не знам какво точно ще правя, като се върна на работа май месец. Това беше и личностно израстване: да се откажа от познатото и сигурното и да го заменя за нещо с въпросителна и по-интересни възможности и да се чувствам добре с този несигурност.

Освен това си попътувахме и успяхме да видим скъпи приятели след толкова време. За октомври месец планираме да се върнем там, където всичко започна: 10 години по-късно и в удвоен състав.

Психически се подготвихме да напуснем Амстердам и да заменим динамиката му за повече пространство и градина - надявам се бързо да успеем да намерим и опитомим нашето си ново местенце.

Или ако трябва да обобщя, нека го направя с късметите, които ни се паднаха от новогодишната баница - не лично, а семейно: любов, късмет, нова работа и къща!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец