Хипотетична ситуация

Представете си следното:

Имате две деца.

Веднъж седмично имате тренировка, принципно когато децата са готови за сън, ако не са заспали или поне легнали. Това е нещо, което дава енергия и е момент само за вас.
Денят протича без особености, едното дете не спи много, буди се в даден момент с писък и всеки път след това, като се опитам да го оставя да спи, се сърди сериозно. Като се гушнем/го оставим при нас да си играе, не се оплаква.

След вечеря въпросното дете бива изкъпано – облечено – нахранено, положено в леглото, но то надава сериозен вик на протест. След около 15 минути наблюдение има две хипотези: или възпаление на ухото или зъби. Температура няма. Единственото, което мога да направя, е да му дам парацетамол, след това се чака той да подейства, за да може детето да заспи. В този момент второто дете щастливо тича по пижама, а часовникът неумолимо бърза да отмери началото на тренировката. С дрехите за спорт се качвате да видите какво се случва – видяното може да се обобщи като неспокойствие. Какво ще направите? Ще отидете да спортувате или ще останете за морална подкрепа на партньор и дете? Защо? Различни отговори или комбинация от посочените долу оставете в коментарите и ако обичате обяснете.

Какво ще направите? 
А. Оставам – те се нуждаят от мене.
Б. Оставам – въпреки че партньорът казва, че трябва сама да реша, тонът му подсказва, че рискувам втора Студена Война, ако не взема правилното решение.
В. Отивам – моята помощ в случая е изчерпана.

Г. Отивам – чаках с нетърпение този момент за мен, той ще ме зареди за евентуалната изтощителна нощ.

Коментари

  1. От няколко часа си мисля конкретно за тази ситуация. Знам, че теоретично мама си има своите нужди и в по-далечен план и за детето/ децата е добре тя да ги задоволява - да е спокойна, отпочинала, да се чувства ок в кожата си и т.н. Но на практика би ми било по-спокойно да остана. Мисля, че и таткото не би отишъл някъде другаде в такава ситуация... ще си седим двамата и ще гушкаме дечурлигата на поискване.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не издържах и отидох, и беше прекрсно, но после ми беше кофти, пъпреки че като се прибрах, всичко беше спокойно, а повелителят на децата не пожела да сподели как е минало... А нощта мина без особености...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментари, идеи, желания - споделете тук!

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец