Няма спи

Ноеми е във вихъра си, казвайки не и няма (niet). Но това може да значи всичко, включително и че иска точно отказаното.
Само по един параграф не е не и това е следобедната дрямка (чети момента за дишане на мама). Миналата неделя Ноеми отсече 'няма спи' (niet slapen в интерес на истината) и не спа. В понеделник в яслата са я излъгали и е дремнала малко, но във вторник вкъщи въпреки изключително изморителната сутрешна програма тя пак рече и отсече. Сряда в яслата отново отказ. Четвъртък вкъщи не. Но явно сънните й резерви са се изчепали, защото всяка следваща вечер беше все по-голямо мрънкане.
Вчера се пропука, но не на желаното място. Сутринта излезнахме с колелото (за да не изкука мама), но по едно време стана подозрително тихо зад гърба ми. Последва леко подпиране в гърба ми и последните 15 минути съм й придържала главата зад гърба ми. Неуспешен опит да я прехвърля в леглото, последван от обяд и 'няма спи'. Към 5 часа, когато положението отново отново заплашваше да стане неудържима (т.е. мама да избяга с крясъци от вкъщи), се получи спасително обаждане за среща с друга маъка и нейните чада. Товарим се отново на колелото и изведнъж отново настъпва неочаквана тишина. Другата жена имаше количка с нея, та тя дремна 15 минути в нея, а ние успяхме да си почешем езиците (денят изведнъж стана много по-красив). Ура!
Днес отново твърдо НЕ. Към 4 стандартен рев за щяло и нещяло. За глътка въздух - буквално и преносно - цялото семейство се товари на колелата и отиваме до близкия строителен магазин. Ноеми тръгва с мене, но след 5 минути си променя мнението и се мести при татко. Вътрешно се подхилвам, защото знам какво ще се случи, та нали излетът беше организиран специално за тази цел... и преди да успея да преброя до 20, виждам замрежения поглед и пиянското поклащане на главата. Ноеми няма спи!
Ноеми няма спи - на колелото

Коментари

  1. На всеки 30-35 години събитията се повтарят - кръговрат на живота !

    ОтговорИзтриване
  2. ах, милото сладурче :) много ми харесва идеята да я возите на колелото

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментари, идеи, желания - споделете тук!

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец