За количество отстъпка

В Холандия е много разпространено да вземеш приятелче от училище заедно с твоето дете, за да си играят след часовете вкъщи. Понякога децата спонтанно се уговарят, други пъти може стратегически да уредиш среща с родителите на другото дете. Децата виждат как е организирано другото домакинство, ядат, каквото яде другарчето - въобще имаш си още едно дете за няколко часа. 

Днес и Ноеми, и Данаил спонтанно поискаха да си играят с дечица. При едното не можеше у тях, при другото моето чадо беше на гости последно. Поех дълбоко дъх и казах, че ще ги водя всичките вкъщи.

Най-голямата предизвикателство беше да стигнем до вкъщи - в карго колелото влизат 3 деца, имаше и две детски колела - а на мен ми трябва да превозя 6! Решението е лесно: доставка на едно от майка му в нашата къща. 

Кое е най-тежкото с толкова много деца под твое попечителство? Ами проблемът не е в допълнителните, ама собствените: решават неизменно, че трябва да видят дали могат да се избият... 

Когато излезнахме навън и още две деца се присъединиха към нашата групичка, нещата съвсем се успокоиха. За количество определено има отстъпка.

"Моите деца" този следобед + две приходящи


Коментари

  1. Случайно попаднах тук, но да попитам как върви с вас (:

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментари, идеи, желания - споделете тук!

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец