Публикации

Показват се публикации от юни, 2015

Радостта от движението*

Изображение
* Взаимствано от реклама Майки, пътувайте! С децата си. Защо? 1) Пътуването и творческите решения, който налага, стимулират креативното ти мислене, сръчността и галят егото - с какви невъзможни ситуации се справих! Създаването на познатото в новото води до оптимален баланс между рутина и спонтанност. 2) Пътуването за детето/децата е непрестанно учене. Всеки път се учудвам на новите умения, които и Данаил, и Ноеми изведнъж овладяват извън познатия им периметър. Дали ще е търкаляне или много нови думи и концепти - всеки път съм смаяна. 3) Пътуването е приключение, което свързва родителите и децата. Обещанието за приключение пък е стимул да слушат в ежедневието и подобрява отношенията. Да, но... ...тези приключения са скъпи. Факт, о собено когато от 2-годишна възраст плащаш за нормален самолетен билет (много ау!). Но пътуването не е нужно да е директно околосветско. Нов парк наблизо или дори нов маршрут са достатъчни за ежедневна употреба. ...пътуването изморява.

Урок по математика

Към момента въртя 4 перални на седмица. Една пералня е средно 5 кг. Годината има 52 седмици. Това значи, че при тази скорост годишно извъртам един тон пране!

Работеща * Майка

Изображение
Майка * Работеща? Месец, след като се върнах на работа, се чудя какво съм точно или всъщност кое е доминиращото. В понеделник, сряда и четвъртък работя; във вторник и петък, както и преди 7.45 и след 18.00 от работните дни, събота и неделя целодневно съм майка. Когато съм на работа, се радвам на работните предизвикателства - и смея да твърдя, че съм по-продуктивна от не-майки - но като си тръгна, паркирам всички служебни мисли при лаптопа - и се наслаждавим на мъниците. Изкушението да си проверявам имейла в 22.30 или в 'свободните си дни' е несъществуващо - а беше доста голямо само до преди месеци. Въобще идилия. Докато не дойде времето за първата командировка -  16-часова разходка с влака до бившата столица на Германия. Прибрах си лаптопа, записките, приготвих хладилните елементи и исках да си легна рано. Мъниците обаче са пропуснали брифинга за нуждите на мама за сън. Компромисно Данаил спа напречно между нас, а Ноеми се заоплаква от протеклия памперс чак към 5.45