Бебешки палачинки

Бяха ми се прияли палачинки. Обаче заради децата трябва да са здравословни, а по практични причини трябва да минат и за основно ястие на хора между 10 месеца и многогодишни. За целта трябва да покрием норматива за зеленчук, а и протеин. В творчески момент измислих какво да забъркам, а то взе, че се оказа и вкусно. Ако и вие имате същите дилеми, пробвайте! 
Палачинките се приготвят стандартно (3 яйца, 500 мл прясно мляко и 300 г брашно).
За плънката сварих едно броколи, пасирах го и добавих една конерва риба тон (тя беше със зехтун, та не съм и овкусявала допълнително). За разкош малко наситно нарязани черни маслини, бъркаш, готово!

Нямах вкъщи каперси, но мисля, че щяха хубаво да контрастират с мекия вкус на броколито и соленината на рибата. Другия път ще пробвам и с тях, защото бърканицата и палачинките бяха ометени с шеметна скорост..
Бърза снимка преди палачинката да изчезне

Коментари

  1. Прекрасно е, но просто трябва да знаете, че консервирана риба (както и каквото и да е месо) не се препоръчва на малки деца до 3 годишна възраст. Иначе - ще пробвам рецептата с благодарност, просто ще заместя консервата с нещо неконсервирано <3

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Коментари, идеи, желания - споделете тук!

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец