Зимно слънце

Ако някой твърди, че в Холандия само вали, ще знаете, че лъже. Често има прекрасно слънчице. Като днес. Само че слънцето се скрива много често зад облаци или дори бива отмито от дъжд. За да се върне след това почти толкова неочаквано, колкото е изчезнало. 

Ако някой твърди, че в Холандия е топло, не му вярвайте много. Дори и през лятото, дори и на слънце обикновено е "приятно". Заради вятъра. Но това е друга тема.

Това лирично отклонение се получи, защото се връщам към моите закъснели новогодишни решения. Вече втора събота ходя да спортувам в парка. И днес беше прекрасно слънчице, но и лед по земята. Затова се сетих за метереологичните митове и легенди. Иначе нямам особен напредък с детегледачките :(.

Та с другите пресни, пресни майки или все още бременни си махаме с ръце и търчим напред-назад, мислейки си колко сме яки да сме активни в студа. Докато не се появи група ентусиасти, които се изкъпаха в езерото (спомнете си леда по земята!). Трима бяха с изолиращи костюми, но едната мацка си влезна по бански, поплува си, излезна и се зави леко с една хавлия през рамената. И си постоя така 10тина минути. След което всички се качиха на колелата си и си заминаха. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мартенички

Торта-заек за рожден ден

Мартеници 2: гайтан и усукан конец